Blog

Implanturi dentare – beneficii dovedite

În ciuda progreselor din domeniul îngrijirii dentare, foarte mulți oameni continuă să se confrunte cu problema pierderii dinților. Principale cauze sunt cariile, bolile parodontale și accidentele.
Timp de mulți ani, singurele opțiuni de tratament disponibile pentru cei cu dinți lipsă au fost punțile și protezele dentare. Însă acum există o soluție mai bună: implanturile.

Ce este un implant dentar

Un implant dentar este o rădăcină dentară artificială high-tech, din titan, care se inserează în osul maxilar și, într-un timp relativ scurt, se contopește cu acesta. Astfel, implantul va oferi o bază de susținere solidă pentru o coroană dentară, o punte sau o proteză dentară fixă.
Lucrările dentare ceramice pe implanturi arată, se simt și acționează la fel ca dinții naturali. Astfel de lucrări pot rezista toată viața dacă sunt îngrijite corespunzător.

Fixarea unei coroane pe implant

Dacă aveți dinți lipsă sau dinți deteriorați ce nu mai pot fi reparați, implanturile sunt de obicei răspunsul. Dacă nu vă simțiți confortabil cu protezele sau punțile, puteți, de asemenea, beneficia de tehnologia avansată a implantului dentar.
În trecut, pacienții cu masă osoasă insuficientă, cu anumite obiceiuri sau probleme de sănătate nu erau considerați candidați pentru implanturi. Însă progresele în diagnosticare și reconstrucția osoasă au făcut ca majoritatea pacienților să poată acum beneficia de această soluție modernă.

Vrei să știi dacă implantul ar putea fi o soluție și pentru tine?

Înscrie-te în campania noastră „Redescoperă-ți zâmbetul” și vino la o consultație de implantologie.
Medicii noștri specialiști îți vor explica care sunt opțiunile în cazul tău particular și te vor ajuta să alegi varianta cea mai potrivită pentru tine – fără niciun fel de obligații!

Cele mai importante beneficii ale implanturilor dentare

Pe lângă avantajele imediate de natură estetică și care țin de stima de sine, implanturile dentare oferă și beneficii mai puțin cunoscute, pentru termen mai lung.

Se comportă la fel ca dinții naturali
Unul dintre cele mai mari avantaje ale implanturilor este că redau integral capacitatea de a mesteca alimentele. Majoritatea pacienților nici nu pot face diferența dintre dinții lor naturali și dinții artificiali fixați pe implant. Pot mânca cu ei absolut normal și, de asemenea, îi pot peria sau curăța normal cu ața dentară.

Previn pierderea osoasă
Acolo unde nu există dinte, osul maxilarului din spațiul gol se deteriorează din cauza lipsei stimulării sale. Dacă nu se introduce un implant în primul an de la pierderea dintelui, osul din acea zonă poate pierde 25% din volum. Iar pierderea osoasă va continua să se accentueze de-a lungul anilor.
Protezele dentare pot chiar să accelereze pierderea osoasă. Cu timpul, ele pot să capete joc și să se frece de creasta osoasă, uzând-o treptat. Lucrările dentare pe implant restaurează integral dintele, inclusiv rădăcina acestuia. Așa încât, masticația normală pe acest dinte artificial implantat în os va oferi stimularea necesară creșterii osoase naturale.

O gură fără dinți este ca o moară fără piatră.

Miguel de Cervantes

Mențin dinții adiacenți stabili
Spațiul gol lăsat de un dinte lipsă poate provoca, în timp, deplasarea și înclinarea dinților adiacenți către spațiul gol. Acesta va scoate dinții din poziția normală și ar putea afecta mușcătura, capacitatea de a mesteca și aspectul danturii. Pot apărea interferențe ce vor crea și dificultăți în înlocuirea dinților mai târziu. O mușcătură deficitară poate duce și la probleme cu articulația temporo-mandibulară, ceea ce poate provoca suferințe și dureri de cap.

Vă ajută să evitați afecțiunile gingivale
Spațiul gol lăsat de un dinte lipsă acționează ca o „capcană” pentru alimente și bacterii. Acestea pot produce afecțiuni ale gingiilor.

Previn deformarea feței
Deformarea feței poate fi un alt efect nedorit al pierderii osoase cauzate de lipsa dinților. Pierderea osoasă din zona maxilarului va face ca treimea inferioară a feței să se micșoreze, reducând treptat distanța dintre vârful nasului și bărbie. Modificările pot include și riduri în exces în jurul gurii, buze mai subțiri și o bărbie mai ascuțită, ceea ce va face ca persoana să arate mult mai în vârstă decât este în .realitate

îmbătrânire
Când rădăcinile dinților sunt lăsate neînlocuite, fața poate începe „să cadă” pe măsură ce se reduce masa osoasă. Implanturile dentare pot preveni asta.

Exclusiv la Clinica dentară HQ Medical

În campania promoțională (cu număr de locuri limitat) „Redescoperă-ți zâmbetul” îți oferim acum o reducere excepțională la toată gama noastră de implanturi, coroane și punți dentare.

Share with

This post has one comment

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Abonează-te la newsletter și ai 20% reducere la prima consultație
Fii printre primii care află despre ofertele noastre exclusive sau alte noutăți interesante.

Abonează-te la Newsletter și ai 20% reducere la prima consultație

Fii printre primii care află despre ofertele noastre exclusive sau alte noutăți interesante.